De laatste tijd waren er veel dingen die mij inspiratie bezorgt hebben. Hieronder kun je een overzicht lezen van mijn eureka momenten in verband met mijn boek:

  • Op twitter had ik een link gekregen met informatie over Dubai. Toen ik de foto’s bekeek, begon de inspiratie te stromen.
  • In mijn tweede boek komen veel plaatsen over de hele wereld voor. Ik heb op internet foto’s van deze plaatsen gezocht om mij te inspireren. En dat werkt echt. Ik kan me een beter beeld vormen van een bepaalde bezienswaardigheid en dat bezorgt mij inspiratie.
  • Een collega van mij maakt haarstukjes en zocht op internet naar een tiara. Ik keek over haar schouder mee. Opeens verscheen er een hele scène voor mijn ogen waarbij een paleis, baljurk en tiara tevoorschijn kwamen. Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en in mijn volgend boek zal je te weten komen welke scène het is. 
  • Op een heel inspirerend moment heb ik vier uur aan één stuk doorgeschreven. Daarna moest ik mijn nek en rug broodnodige rust gunnen.
  • De natuur is voor mij ook een grote inspiratiebron. In de zomer ga ik graag in een bos of park schrijven. De stilte en de frisse lucht brengen bij mij een stroom creativiteit op gang.
  • Als research voor mijn volgende boek heb ik een blog gelezen van iemand die de ziekte multiple sclerose heeft. De blog was heel interessant en luchtig geschreven. Urenlang heb ik gelezen en de informatie onmiddellijk in mijn manuscript verwerkt. Vlak voor ik begon te  lezen had ik de wasmachine aangezet. Ik was kwaad dat ik moest stoppen met lezen toen de wasmachine klaar was. Als toppunt was dan ook nog de batterij van mijn tablet leeg.
  • Toen ik op cruise vertrok was dat eigenlijk als vakantie gedacht. Maar het sloot heel nauw aan bij mijn verhaal. Ik deed heel veel research en heb ook veel inspiratie opgedaan. De boordkrantjes heb ik bijgehouden om een zicht te krijgen op de activiteiten aan boord. Die kan ik lekker in mijn verhaal verwerken. Ik heb na terugkomst al mijn ervaringen zo snel mogelijk opgeschreven en verwerkt in mijn boek.
  • ’s Avonds schrijf ik af en toe onder het genot van een glas wijn om in de flow te komen. Dat gaat heel goed. Ik vind dat het geen gewoonte mag worden. Straks ben ik nog verslaafd aan alcohol. Nee dank je. Af en toe een glaasje is goed genoeg.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s